Vitaily

een basissupplement van hoge kwaliteit

We doen er alles aan om door middel van een optimaal voedingspatroon, vol groenten (ons advies is minimaal 500 gram per dag) en fruit, vitaal te zijn. We weten ook dat een halfuur per per dag bewegen bijdraagt aan een goede gezondheid. Net als veel water drinken, ontspannen en bewust rustmomenten inbouwen. Naast een optimaal voedingspatroon raden wij het aan om je gezondheid te ondersteunen met extra vitaminen. Zoals bijvoorbeeld de vitamines A, D, E en K. Vitamine A bijvoorbeeld zit vooral in orgaanvlees en dierlijk vet, een supplement kan bijdragen bij de inname. Uit onderzoek is gebleken dat de minimale en optimale inname van voedingsstoffen kunnen verschillen.

Waarom kiezen voor Vitaily Basis?

Vitaily Basis is een multivitamine. De ingrediënten en doseringen zijn opgesteld door de experts van OERsterk. Daarbij zijn ze uitgegaan van een gezond, gevarieerd voedingspatroon met veel verse producten en groenten.

Richard de Leth, oprichter van Oersterk, wilde een basissupplement voor iedereen ontwikkelen. Ieder ingrediënt is van de beste kwaliteit. Tegenwoordig willen we een hoop ballen tegelijk in de lucht houden. Door je lichaam naast een bewuste leefstijl (o.a. juiste voeding) extra te ondersteunen, pleeg je optimale zorg. Vitaily Basis is met veel zorg en kennis (jarenlang onderzoek) samengesteld.

De dagdosering bestaat uit één softgel en twee tabletten, verpakt in losse biofolie zakjes. Je hoeft dus niet in de weer met meerdere potjes. De zakjes zijn ook handig om op reis mee te nemen. Biofolie is composteerbaar, dus kunnen na gebruik bij het groenafval.

Vitaily Basis is goedkoper dan losse supplementen en andere multivitamines van dezelfde kwaliteit. Je koopt namelijk rechtstreeks van de producent, zonder tussenhandelaren.

Als laatste staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De dagzakjes zijn bijvoorbeeld niet van plastic, maar van biologisch afbreekbare biofolie. Ook planten we voor iedere maanddoos één boom: zo wordt niet alleen de gebruiker, maar ook de wereld steeds vitaler.

Over de Vitaily Basis ingrediënten

Voedingsstoffen komen voor in meerdere vormen. Die kunnen verschillen in hoe goed je ze opneemt en kunt gebruiken. De ingrediënten van Vitaily Basis zijn daarom zorgvuldig geselecteerd, o.a. op de juiste opname.

Omega-3 vetzuren

De belangrijke omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze zijn vooral te vinden in zeevis- en schaaldieren. Alfa-linoneelzuur (ALA) is een omega-3 vetzuur dat voorkomt in planten.

EPA en DHA zijn erg belangrijk voor mensen en zeevoedsel is de beste bron hiervan. Hier mogen we best wat meer van eten in Nederland. Via zeevoedsel is namelijk de beste manier om omega 3 binnen te krijgen. Je kunt EPA en DHA maken van het plantaardige omega 3 -vetzuur ALA. Je kunt als aanvulling ook EPA en DHA in de meest pure vorm innemen.

Vitaily Basis bevat 1000 mg omega-3 vetzuren uit visolie. De visolie is afkomstig van duurzaam gevangen vis met het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk. Omega-3 vetzuren raken snel beschadigd door licht en verhitting. Vitaily Basis bevat de additieven vitamine E en selenium die als antioxidant de vetzuren helpen beschermen.

DHA en EPA zijn goed voor het hart en het triglycerideniveau in het bloed. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. DHA draagt ook bij aan het gezichtsvermogen en de hersenfunctie

Vitamine A als retinol

Vitamine A komt voor in planten als beta-caroteen en in dieren als retinol. Het lichaam moet beta-caroteen eerst omzetten voor het actief is als vitamine A, terwijl retinol direct gebruikt kan worden.

Retinol komt in de natuur voor samen met vitamine D, E en K. 

Vitamine A draagt bij aan de afweer, je gezichtsvermogen, de huid en slijmvliezen.

Vitamine D3

Het meeste van jouw vitamine D komt niet uit voeding, maar maak jezelf als je in de zon zit. Je kunt je lichaam een handje helpen door extra vitamine D te nemen, zeker in de winter.

Vitaily Basis bevat vitamine D3 (cholecalciferol). Deze vorm maak je ook in de huid, dus je lichaam gaat hier goed mee om.

Vitamine D helpt bij de calciumopname in de botten. Het ondersteunt ook je afweer en spieren.

Vitamine K2

Vitamine K is eigenlijk twee soorten vitamines: K1 en K2. K1 is goed voor de bloedstolling. Je vindt vitamine K1 in bladgroenten, dus je hebt hier meestal al voldoende van. Vitamine K2 vind je in gefermenteerde en dierlijke producten, vooral de vettige delen. Naast de K2 die je uit voedingsstoffen haalt, kan het zinvol zijn om te kiezen voor een aanvulling in de vorm van een supplement.

Vitaily Basis bevat vitamine K2 als MK-7. 

Magnesium

Magnesium heeft veel belangrijke functies in het lichaam. Het ondersteunt onder andere de  zenuwen, spieren en botten. Je vindt magnesium vooral in bladgroenten. Veel mensen kunnen zichzelf nog beter ondersteunen door hier meer van te eten. Een supplement kan helpen bij de ondersteuning van de voeding. 

Vitaily Basis bevat magnesiumbisglycinaat: magnesium met het aminozuur glycine. Je neemt magnesiumbisglycinaat makkelijk op. 

Jodium

Jodium is van belang voor de werking van de schildklier. Je vindt het veel in eten dat uit de zee komt, zoals schaaldieren, vis en zeewier/algen. Jodium wordt ook toegevoegd aan zout. Vitaily Basis bevat jodium als kaliumjodide, de standaard vorm van jodium in supplementen (en zout).

 

Selenium

Selenium is net als jodium goed voor de schildklierwerking. Daarnaast is het ook een antioxidant en helpt het je afweer, haar en nagels. Vitaily Basis bevat selenomethionine, selenium met het aminozuur methionine. Dit is de standaard vorm voor supplementen die ook in de natuur voorkomt.

Ingrediënten & gebruik

Neem de inhoud van 1 dagverpakking per dag bij voorkeur met een glas water bij een maaltijd.
Eén verpakking Vitaily Basis bevat 30 dagdoseringszakjes.

Ingrediënten per dagdosering % RI
Omega 3 capsule met vitamine D3 & K2 1 softgel
Omega 3 vetzuren 1000 mg *
– Waarvan eicosapentaeenzuur (EPA) 400 mg *
– Waarvan docosahexaeenzuur (DHA) 300 mg *
Vitamine A (retinol) 400 mcg 50%
Vitamine D3 (3.000 IE) 75 mcg 1500%
Vitamine E (D-alfa-tocoferol concentraat) 10 mg 83%
Vitamine K2 (MK-7) 45 mcg 60%
Magnesium Plus 2 tabletten
Magnesium (bisglycinaat) 400 mg 107%
Jodium (kaliumjodide) 100 mcg 67%
Selenium (L-selenomethionine) 30 mcg 55%
Zink (zinkmethionine) * vanaf 2021 9 mg 90%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat, actieve vorm) 1.0 mg 71%
Taurine 200 mg *
L-glycine 200 mg *

RI = RI= referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
* RI onbekend

Overige ingrediënten

In tablet, vulstof: microkristallijne cellulose, natrium carboxymethyl cellulose, leucine en HPMC.
In capsule, vulstof: tapioca zetmeel, glycerol en water.

 

Let op: gebruik de code NatuurlijkAnnemarie om €7,50 voordeel te krijgen op een maand- of kwartaalpakket (voordeel niet van toepassing op een jaarpakket).

Neem contact met me op!

Wil je ondersteuning bij je overstap naar een gezonde leefstijl? Je krijgt tips, advies en goede begeleiding. Maak gerust een vrijblijvende afspraak!

Email

natuurlijkannemarie@gmail.com

Telefoon

0294-269003
06-23221812

Adres

Natuurlijk Annemarie
Olmenlaan 19
1394 JT Nederhorst den Berg